Pages

Top 10 Best G.K.Questions

 71. Near whom is Kali Banga situated?

Ans. Rajasthan

72. ‘Boston Tea Party’s protest was related to Revolution

Ans. America

73. Which is considered the oldest civilization of the world?

Ans. Mesopotamianization

74. Which of the following is called the “Gift of the Gift”

Ans. Egypt

75. Who is known as the father of modern medicine?

Ans. Hippocrates

76. Which is known as Bismarck of India

Ans. Sardar Vallabh Bhai Patel

77. At the time of formation of Indian National Congress, who was the Governor General of India?

Ans. lord dufferin

78. Penicillin’ which is used as an antibiotic is obtained from

Ans. fungus

79. The device known as arterial blood pressure

Ans. sphygmomanometer

80. ‘Colour-blindness’ in people? Which of the following tests is used to diagnose

Ans. ishihara test