Pages

Top 10 Best G.K.Questions

 61. ‘Boston Tea Party’s protest was related to Revolution

Ans. America

62. Which is considered the oldest civilization of the world?

Ans. Mesopotamianization

63. Which of the following is called the “Gift of the Gift”

Ans. Egypt

64. Who is known as the father of modern medicine?

Ans. Hippocrates

65. Which is known as Bismarck of India

Ans. Sardar Vallabh Bhai Patel

66. At the time of formation of Indian National Congress, who was the Governor General of India?

Ans. lord dufferin

67. Penicillin’ which is used as an antibiotic is obtained from

Ans. fungus

68. The device known as arterial blood pressure

Ans. sphygmomanometer

69. ‘Colour-blindness’ in people? Which of the following tests is used to diagnose

Ans. ishihara test

70. Establishment of the Supreme Court of India

Ans. 1950