Pages

Top 10 Best G.K.Questions

 41. Which state has the longest coastline in India?

Ans. Gujarat

42. India touches the longest border of which country?

Ans. Bangladesh

43. Who is called the father of economic economics?

Ans. Adam Smith

44. In which Veda is there a mantra for homosexuality?

Ans. Rigveda

45. Where did Satyamev Jayate come from?

Ans. Mundaka Upanishad

46. Which Mauryan king was also known as ‘Amitraghat’?

Ans. Bindusar

47. Which Magadha ruler fell in love with Amrapali, the famous dancer of Vaishali?

Ans. Ajatshatru

48. Which Mauryan king was also known as ‘Amitraghat’?

Ans. Bindusar

49. Who first issued gold coins in India?

Ans. Indo Greek

50. For which of the rulers ‘Eka Brahmin’ is used?

Ans. Gautamiputra Shatkarni