Pages

Top 10 Best G.K.Questions

 31. Who is the first Indian Governor General of India

Ans. S.Rajagopalachari

32. Who is the first foreigner to get Bharat Ratna?

Ans. abdul gaffarkhan

33. Who is the founder of Congress?

Ans. AO Hume, 1885, Mumbai

34. Who is the first Lok Sabha Speaker?

Ans. Gavamvalankar

35. Which sugar is found in honey?

Ans. fructose

36. On what principle is Rockwork?

Ans. Newton’s third law

37. Which gas is filled in the electric bulb?

Ans. argon

38. First sound film in India?

Ans. Alam Ara

39. Who started the Bhoodan movement?

Ans. Acharya Vinoba Bhave

40. Which river makes Sunderbandelta?

Ans. Ganges