Pages

Top 10 Best G.K.Questions

 21. Who designed the Indian Rupee?

Ans. Uday Kumar Dharma Lingam

22. Who is known as Napoleon of India?

Ans. Samudragupt

23. Who is known as The Frontier Gandhi?

Ans. abdul gaffarkhan

24. Who is the winner of the first Nobel Prize?

Ans. Rabindranath Tagore (Literature)

25. In eye donation, which part of the donor eye is separated?

Ans. cornea

26. When is World Environment Day celebrated across the world?

Ans. June 5th

27. Decibel is the unit.

Ans. sound

28. Light year is the unit of…

Ans. distance

29. Diopter is the unit

Ans. token power

30. Who is the first Governor General of Independent India?

Ans. lord mountbatten